digitaal printen

Drukkerij

Het uitvoerende gedeelte van de drukkerij bestaat uit drie afdelingen: voorbereiding, drukken en afwerking. Wij geven u graag extra informatie over de totstandkoming van uw drukwerk en daarmee de werkzaamheden van de specifieke afdelingen:

  • Voorbereiding
  • Drukken
  • Nabewerking

In de voorbereiding voeren wij alle werkzaamheden uit alvorens er gestart kan worden met het drukproces. Dit wordt ook wel prepress genoemd.

Ontwerp
Het grafische proces begint met een plan of idee. Met onze professionele dtp-software kunnen wij u helpen met het opzetten en uitwerken van plannen inzake uw drukwerk. Een ruwe schets van uw kant kan voor ons voldoende zijn om een ontwerp voor u te maken. Indien u zelf ontwerpen wilt aanleveren, dient u rekening te houden met onze technische aanleverspecificaties.

DTPerWerkzaamheden
De werkzaamheden van onze afdeling voorbereiding / DTP bestaan o.a. uit: het ontwerpen van folders e.d., het bewerken of vernieuwen van logo's, het aanpassen van gegevens op huisstijldrukwerk, het maken van
visitekaartjes, het vernieuwen van een personeelsblad of nieuwsbrief en het archiveren van de bestanden van alle orders, zodat wij deze op ieder moment snel beschikbaar hebben voor een herdruk.
 

verfWanneer de voorbereiding van uw order gereed is, krijgt de drukker een drukplaat die hij in de drukpers spant. In deze fase komt het ontwerp in
de gewenste kleur op het gewenste papiersoort terecht.

Vlakdruk
Wij drukken door middel van offsetvlakdruk. Deze vlakdruktechniek is gebaseerd op het principe dat water (vochtwater in de pers) en vet (drukinkt) elkaar afstoten. Het af te drukken beeld heeft een zeer glad oppervlak en het niet af te drukken beeld een heel fijn ruw oppervlak.
Eerst bevochtigt de drukker de drukplaat, waarbij de hele gladde delen
het water afstoten en de ruwere delen het water juist aantrekken.
Daarna inkt hij de plaat in, waarbij het water op de ruwere delen
de vette inkt afstoot. Dan kan de afdruk tot stand gebrachtworden.

drukpersPapier
Papier is voor ons de belangrijkste grondstof, er zijn ontzettend veel verschillende papiersoorten en gramgewichten leverbaar. Wilt u hierover meer informatie? Komt u dan eens langs op de drukkerij waar wij u papiermonsters kunnen laten zien. In het kort gezegd is er gestreken
(veel toegepast voor flyers en brochures) en ongestreken papier
(voor briefpapier e.d.), waarbij beide versies bestaan als houthoudend en
houtvrij papier.


 

controleBij de nabewerking van drukwerk spreken we over veredeling en afwerking. Veredeling van uw drukwerk voegt iets toe aan het drukvel. Onder afwerking vallen alle handelingen die nodig zijn, nadat een vel gedrukt is, om tot een totaalproduct te komen.

Veredeling
De meest gebruikte technieken zijn lamineren en spot UV lakken. Bij lamineren brengen wij een plastic cacheerlaagje op het drukwerk aan. Lamineren is zowel mat als glanzend mogelijk.
Voor drukwerk dat gevoelig is voor beschadiging of slijtage (volle inktvlakken bijvoorbeeld) bestaat de mogelijkheid voor het aanbrengen van een persvernislaag.

snijdenAfwerking
Na het drukken volgt de afwerking. U moet hierbij denken aan: Schoonsnijden, vouwen, hechten, inbinden en lamineren.
Wij zijn zo ingericht dat we een groot deel van de afwerking in eigen
huis kunnen doen. Meer omvangrijke werkzaamheden en handelingen
die we zelf niet uit kunnen voeren laten we buiten de deur verzorgen,
door betrouwbare bedrijven waar we al jaren goed mee samenwerken.
Als laatste stap in het proces wordt uw drukwerk verpakt en indien gewenst bij u bezorgd.

 

 

 
©Drukkerij Smeulders 2010
index drukkerij contact drukwerk digitaal printen kaarten